NYTT I 2015

YOUR VISIONS. PERFECTLY REALIZED.

Vectorworks 2015

Vectorworks 2015 har fått sig ett rejält lyft, både tekniskt och funktionsmässigt. Utnyttja din dators fulla kapacitet med 64-bit stöd och utforska över 100 nya uppdateringar och funktioner i Vectorworks 2015.

Inspiration

Ibland slår inspirationen till och du börjar att rita och modellera snabbt. Det bara funkar. Vid andra tillfällen, så börjar du längs en stig för att sedan inse att du borde ha tagit en annan väg. Att ta sig igenom dessa utmaningar samtidigt som man tar hänsyn till visionen handlar om utforskning. Här kan Vectorworks 2015 hjälpa dig.

FRIHET

Vectorworks mjukvara låter dig experimentera, bli inspirerad och upptäcka lösningar. Vectorworks 2D/3D och BIM-funktionalitet ger dig friheten att designa med precision. Att tänka, drömma och dela med sig – allt du kan föreställa dig, kan sömnlöst röra sig från inspiration till förverkling av din vision.

Standardisering

I en värld som domineras av standardisering och enhetlighet, så tar du på dig att ge varje nytt projekt en kraftfull och kreativ design. Dina dagar är om experimenterande, om inspiration och om utforskning. Design handlar trots allt mindre om att få svar, det handlar mer om att ställa rätt frågor.

ÖVERSIKT

Urval av nyheterna som Nemetschek har implementerat i version 2015. (Klicka på bilderna för mer info)

64-BIT STÖD

VECTORWORKS GRAPHICS MODULE

3D IMPORT/EXPORT

3D HATCHING

RENDERWORKS SKETCH

DEFORM-VERKTYGET

VECTORWORKS NOMAD 3D

CURTAIN WALLS

TRAPPOR

NYA SPOTLIGHT OBJEKT

BÄTTRE SPOTLIGHT OBJEKT

ROADWAY OBJEKT

SITE-MODELLERING

VÄXT-MATERIAL

PDF INTEGRATION

TEXT-FUNKTIONER

PUBLISH KOMMANDOT

HJÄLP NÄR SOM HELST

PRESTANDA & GRAFIK

64-BIT STÖD

I och med version 2015, så presenterar Nemetschek glatt den första 64-bitars versionen utav Vectorworks mjukvara, som kommer att bryta ned barriärer och utrusta dig för att hantera projekt oavsett storlek, samtidigt som får större förtroende genom prestanda och ökad stabilitet.

VECTORWORKS GRAPHICS MODULE

Nemetschek använder sig ofta utav den bästa tillgängliga tekniken för att leverera designmöjligheter du behöver för att släppa loss din fantasi. Och när det bästa inte existerar någon annanstans, så bygger Nemetschek det själva. Vectorworks 2014 introducerade dig till deras egna Vectorworks Graphics Module (VGM). Med Vectorworks 2015, så förgyller VGM dina modelleringsuppdrag med bra prestanda, stabilitet och oöverträffad grafisk kontroll.

3D IMPORT/EXPORT

I Vectorworks 2015, så har man utökat dina arbetsflöden för samarbeten. Till och börja med, så har man lagt till import och export stöd för branschstandard STEP-filer, samt förbättrad SketchUp® stöd med import av texturer. Man har även förbättrat det robusta stödet för export utav STL-filer, vilket gör att arbetsflöden med 3D-utskrifter ännu smidigare och enklare.

3D & Rendering

3D HATCHING

Texturer är nu mer länkade med planar hatching (skraffering). Detta innebär att du kan rendera i hidden line-läget och visa en enkel hatch på din texturerade vägg. Man har också ändrat arbetsflödet för att skapa förhöjningar och andra presentationsvyer genom att uppdatera en stor majoritet av de förvalda texturerna i Renderworks, så att de inkluderar en hatch som matchar varje bildbaserad textur.

RENDERWORKS SKETCH

Styla dina renderingar och ta skissade vyer till nya höjder! Lägg till ett lager med intressanta konstnärliga kanteffekter på en realistiskt skuggad Renderworks rendering.

DEFORM-VERKTYGET

Man har drastiskt förfinat Vectorworks direkta modelleringskapacitet med det nya Deform-verktyget som låter dig böja, kona eller skapa en utbuktning på praktiskt taget alla geometriska objekt, vilket gör möjligheterna oändliga!

VECTORWORKS NOMAD 3D

Nemetschek’s signatur-app för mobila enheter, Vectorworks Nomad, stödjer nu 3D-visning av dina Vectorworks filer. Tack vare Vectorworks Graphics Module, så kan du göra fly-overs, walk-throughs och zooma in och ut i dina texturerade och skuggade 3D-modeller.

ARCHITECT & BIM

CURTAIN WALLS

Glaskonstruktioner som glasfasader och skyltfönster är viktiga inslag i din design, men BIM-verktyg för att utforma dem bör inte vara mer komplexa än själva systemen. Med Vectorworks 2015, så kan du skapa glasfasader och skyltfönster med Wall-verktyget. Samtidigt som du kan hantera dina glaskonstruktioner med väggstilar, så kan du även dra nytta av Vectorworks typiska kraft och flexibilitets paradigm, som tillåter dig att modellera och redigera direkt med Edit Curtain Wall-verktyget. Detta verktyg ger dig möjlighet att dra, flytta, omforma och anpassa alla aspekter av din glasfasad direkt. Detta innebär att du kan antingen skapa en helt egen konfiguration eller anpassa den till befintlig geometri.

TRAPPOR

Eftersom funktionaliteten i trappor fortsätter att avancera med nya konfigurationer och funktioner, så kan du nu skapa mer komplexa trapp-layouter. Du kan även ange Dubbel U eller Trippel L-konfigurationer tillsammans med användardefinierade vinklar på vilplan mellan trapplopp.

SPOTLIGHT

NYA SPOTLIGHT OBJEKT

Skapa alla varianter av trappor, plattformer och ramper som vanligtvis används i temporära iscensättningskonstruktioner, komplett med alla detaljer som kanter, ben, stavning och länkhjul med dessa nya scen-objekt. När du vill modellera stöd för högtalare, truss och annan scen-utrustning med precision, så kan du använda dig av det nya justerbara (höjd) Stage Lift-objektet.

BÄTTRE SPOTLIGHT OBJEKT

Nu kan du skapa golvmonterade och horisontellt orienterade högtalarriggar med ytterligare montering och orienteringsalternativ i Speaker-Array-objekt. Njut av förbättringar av Video Screen, Blended Screen, Blended Projector, Television och LED Screen-objekt med nya skärmalternativ och större kontroll över en skärms ram och montering.

LANDMARK

ROADWAY OBJEKT

Nya alternativ för roadways hjälper dig att uppnå större precision när du lägger ut olika vägkonfigurationer. T.ex. Roadway (Poly)-verktyget gör det enkelt att skapa och ändra raka och böjda vägar, medan Roadway Custom Curb objekt ger kraftfulla redigerings och sammanfognings-alternativ för praktiskt taget alla konfigurationer, inklusive rondeller och komplexa korsningar.

SITE-MODELLERING

Att arbeta med site-modeller är nu mer exakt och intuitivt. Vare sig om du använder dig av vinkel, procent eller förhållanden, så ger varied slope-alternativet i Pad från Grade Limits kommandot bättre kontroll vid inställning av terräng-modifierande pads på din site. Dessutom en ny interaktiv funktion inom site-modellen gör det enklare att identifiera och korrigera konflikter inom din site-modell. Slutligen, så kalkylerar Landscape Area-verktyget nu områden baserade på ytan av sluttningar i en site-modell.

VÄXT-MATERIAL

Att arbeta med växtresurser i Vectorworks mjukvara har alltid varit dynamiskt och grafiskt rikt. Navigera visuellt via växt-bibliotek med symboler, 3D-bilder och modellalternativ via den nya visningskatalogen. Man har förbättrat det befintliga träd-verktyget, så att du med skicklighet kan representera och rapportera befintliga träd i dina projekt. Slutligen, ta dina landskaps-ritningar till nästa nivå med det nya tight outline-läget, vilket gör det enkelt att byta från ett skiss-linkande utseende till ett som noggrant konturerar varje planta.

ARBETSFLÖDE

PDF INTEGRATION

Spara tid! Eliminera behovet av att redigera dina PDF-filer före import. Beskär dem bekvämt i Vectorworks mjukvara. Utnyttja alternativet för att aktivera/inaktivera snapping för PDF-föremål. Minska nödvändiga steg och exportera filer direkt till PDF/A-format.

TEXT-FUNKTIONER

Anpassningsbar text är en viktig del av presentation och dokumentation. Det är absolut nödvändigt att du har alternativ och kontroll. Med denna funktion, så kan du tilldela textstilar genom klasserna och ställa in och justera textformat globalt. Utöver dessa förbättringar, så tillåter Vectorworks 2015 dig att ändra på fliklängden och avståndet mellan tecken. Du kan justera den horisontella anpassningen av callouts och brödtext i Notes Manager. Dessutom, så har man berikat callout bubbelskuggor med pennor och fyllningsfärger.

PUBLISH KOMMANDOT

Man har förbättrat Publish kommandot för att effektivisera processen när du ska dela dina idéer med andra. Ha full kontroll med individualiserade alternativ för varje objekt i ditt publish set. Publicera bekvämt flera filtyper, inklusive standard bildtyper inom en och samma publicerings-session. Ha dina senast använda inställningar ihågkomna och bli uppmanad att spara ett icke-sparat set. Förenkla din filkatalog genom att inte skapa undermappar om du inte behöver dem.

HJÄLP NÄR SOM HELST

Vectorworks Help System har fått stöd för HTML5. Oavsett om du använder en mobil-enhet eller en dator, så har sökning, åtkomst och utskrift av hjälpavsnitt aldrig varit mer effektivt eller praktiskt. Det nya hjälpsystemet kan nås via valfri webbläsare och är pålitligare och lättare att använda än någonsin.

LÄS MER OM VERSION 2015

TILL NEMETSCHEK'S HEMSIDA