NYTT I 2016

Vectorworks 2016

Den senaste releasen av Vectorworks serie av CAD och BIM designlösningar levererar en spännande uppsättning av funktioner, som kommer att förbättra ditt arbetsflöde och din designprocess. Från sömlös projektdelning, som tillåter ditt team att samtidigt arbeta med samma Vectorworksfil, till subdivisionsmodellerings-verktyg baserade designteknikerna från Pixar Animation Studios.

ÖVERSIKT

Urval av nyheterna som Nemetschek har implementerat i version 2016. (Klicka på bilderna för mer info)

SUBDIVISION SURFACES

MARIONETTE

PROJECT SHARING

POINT CLOUD

ENERGOS

3D PDF EXPORT

DXF & DWG FÖRBÄTTRINGAR

OBJ & STL IMPORT

CLIP CUBE

DATABASE WORKSHEETS

CLOUD SERVICES

USER EXPERIENCE

DÖRRAR & FÖNSTER

TAK-KOMPONENTER & STILER

BETONGPLATTOR

SKAPA SCEN

HOIST-VERKTYG

HARDSCAPE FÖRBÄTTRINGAR

SITE-MODELLERING

LANDMARK DATA

VISUALISATIONS-TEKNIKER

RENDERWORKS UPPDATERING

NYA MÖJLIGHETER

SUBDIVISION SURFACES

Omvandla fasta linjer och primitiva former till släta, formbara ytor för att skapa skulpterade föremål, fler-dimensionella scener, unika vokala verk, vattenfunktioner, tvingat perspektiv och mer med Subdivision-modellering. Denna teknik, som är baserad på Pixar Animation Studios OpenSubdiv bibliotek, öppnar nya vägar för ditt arbetsflöde i hela AEC, underhållnings, landskaps och andra designbranscher. Gör det redo för att skapa valfri tänkbar form och designa utanför gränserna för traditionella CAD-program.

MARIONETTE

Grafiskt skriptande kommer att spela en betydande roll i arbetsflöden i framtiden. När denna funktion är inbyggd i en intelligent informationsmodellerings-applikation, ger den designers obegränsade möjligheter för att generera, definiera, bygga och utforska form och funktion under hela designprocessen. Direkt integrerat i Vectorworks 2016, så är Marionette det första och enda plattformsoberoende grafiska skriptverktyget för AEC, underhållnings och landskapsdesigns-industrierna.

PROJECT SHARING

Project Sharing är ett intuitivt sätt att kommunicera och samarbeta med ditt team under designprocessen. Arbeta samtidigt på samma Vectorworks-fil för att effektivisera resan från enkel skill till färdig produkt.

POINT CLOUD

Fältundersökningar och andra manuella metoder som används för att återskapa befintliga utrymmen kan nu ersättas av Point Cloud Support. Genom att använda din önskade 3D-skanningsenhet, så kan du fånga en fysisk plats och importera ett 3D-punktmoln i Vectorworks med PTS, E57, LAS och XYZ filformat. Fånga en perfekt, fullfärgs-representation av en plats och manipulera och mät den.

ENERGOS

Med Vectorworks release 2016, får användaren möjligheten att göra hållbarhet till en prioritet under hela designprocessen med den senaste funktionen: Energos. Baserad på Passivhaus beräkningsmodul, ger Energos-modulen dig – och dina klienter – en dynamisk och intelligent mätare av en byggnads energiprestanda. Med hjälp av lätthanterliga och färgkodade grafiska element, så kan du mäta projektets energieffektivitet och göra kritiska beslut om hållbarhet samtidigt som din design utvecklas.

ARBETSFLÖDE

3D PDF EXPORT

Dela dina designer på olika plattformar och enheter med 3D PDF-filer och förbättra PDF-centrerade arbetsflöden med applikationer såsom Bluebeam® Revu®.

DXF & DWG FÖRBÄTTRINGAR

Vectorworks tillhandahåller kvalitativ, multiversions-stöd för AutoCAD-filer via DXF/DWG översättaren. Det här året, så har man ytterliga förbättrat kvaliteten och förbättrat processen, så att du sömlöst kan samarbeta med dina designkollegor.

OBJ & STL IMPORT

Vectorworks är känd för sin förmåga att arbeta väl mot de många filformaten som industri-proffsen använder under design och byggprocessen. I den senaste versionen, så har man lagt till två populära 3D-filformat till import-möjligheterna. Nya OBJ och STL fil-imports funktioner ger designers möjligheten att importera en stor mängd 3D-material som skapas av många andra 3D-modellerings och Rapid Prototyping-applikationer.

CLIP CUBE

Utforska dina designer våning för våning, utrymme för utrymme och sektion för sektion med horisontella sektioner från clip cube. Använd detta kommando för att isolera horisontella segment av dina modeller för att skapa konceptuella, schematiska vyer, vilket ger kunder en djupare förståelse för din design under hela utvecklingsprocessen.

DATABASE WORKSHEETS

Databashanteringen i Vectorworks 2016 är bättre än någonsin. Nya funktioner för att kunna använda skript i dina databaser och bättre koppling med IFC och COBie gör ditt arbetsflöde effektivare.

CLOUD SERVICES

Vectorworks Service Select-medlemmar kan nu utnyttja Vectorworks Cloud Services direkt i Vectorworks mjukvara. Ett enda klick publicerar dina Vectorworks-filer för enkel delning, samarbete och presentation med hjälp av Vectorworks Nomad-appen eller webbportalen i molnet.

USER EXPERIENCE

Migrationshanterare, palett-dockning för Mac och stöd för högupplösta displayer på Windows är bara några av de förbättringarna man har gjort för användargränssnittet i Vectorworks.

ARCHITECT

DÖRRAR & FÖNSTER

I Vectorworks 2016, ger förbättrade fönster- och dörrfunktioner dig fler alternativ för att skapa tilltalande designer. Från tre- och fyra-panels skjutbara fönster, till överbryggningsalternativ för hörnfönster, till kontroll över positionering för dörrbeslag, så kommer designers ha möjligheten att lägga till mer djup (och mer data) till sina projekt än någonsin tidigare.

TAK-KOMPONENTER & STILER

Säkerställ noggrannhet i dokumentationen av dina sektioner och elevationer med den nya möjligheten att definiera mer realistiska tak-komponenter som kommer att interagera med dina vägg-komponenter. Tak-ytor och tak-objekt har nu samma komponent-representation som väggar och betongplattor, som ytterligare utvidgar kraften av BIM i dina designer.

BETONGPLATTOR

Geometrisk flexibilitet sträcker sig nu till betongplattor, vilket tillåter dig att forma deras ytor för att matcha design och konstruktionskrav.

SPOTLIGHT

SKAPA SCEN

Create Stage-kommandot stöder nu placering av flera, standardiserade scen-podier och ben-objekt för att fylla dina definierade scenutrymmet, vilket skapar ett mer noggrant utformat dokument som kan användas för hyrnings-ordrar och ritningar för scenbygget.

HOIST-VERKTYG

För designers inom underhållningsindustrin, ger Hoist-verktyget nu möjligheten att konstruera och dokumentera riggnings-utrustning för mer detaljerade ritningar.

LANDMARK

HARDSCAPE FÖRBÄTTRINGAR

Det förbättrade Hardscape-objektet innehåller nu alternativ för att åstadkomma radiella beläggningsmönster och mönster baserade på krökta banor, som gör det möjligt för designers att vara mer kreativa i att lägga ut trottoarer och gångvägar.

SITE-MODELLERING

Ta dina site-designer till nya höjder med förbättrade lutningsmodifierare, verktygslägen och definitioner. Hantera flera lutande ytor med noggrannhet, välj hur du föredrar att visa lutningsetiketter och mer, för att generera de mest exakta site-designer med mindre arbete.

LANDMARK DATA

Användare kommer att få en mer konsoliderad upplevelse när man väljer eller modifierar växtsymboldata och inställningar. Eftersom ändringar görs till växtobjektets data, vare sig i symbolen eller växtdatabasen, så ser användaren nu hur dessa uppdateringar sker inom båda områdena.

RENDERWORKS

VISUALISATIONS-TEKNIKER

Nya tilltalande visuella och konstnärliga effekter är nu möjliga att använda genom Renderworks-kameran. Dina exteriörs-renderinger kommer att se ännu mer övertygande ut med Renderworks och de nya realistiska gräs-alternativen, bland en mängd andra visuella förbättringar.

RENDERWORKS UPPDATERING

I denna version har man förbättrat den övergripande kvaliteten, hastigheten och prestandan för Renderworks genom att uppgradera CINEMA 4D’s renderingsmotor till version R15. Som ett resultat utav detta, så kommer du att få kvalitetsvinster från den nya “fysiska” renderingsmotorn, förbättrad interaktion med renderingslägen tack vare den nya snabb-förhandsgranskningen i helskärmsläge, och ett nytt icke-blockerande auto-avbrytande beteende för designlagers-renderingar.

LÄS MER OM VERSION 2016

TILL NEMETSCHEK'S HEMSIDA