OpenBIM & IFC

Open BIM arbetsflöde

Open BIM stödjer ett transparent och öppet arbetsflöde som tillåter projektets medlemmar att samarbete oberoende av BIM-programvara de använder, alltifrån Vectorworks och Archicad till Autodesk Revit genom BIM-verktyg som Solibri. Vectorworks erbjuder dessutom en Revit interoperabilitet genom direkt import och export.

Nyheter i Vectorworks 2024 Varför välja Vectorworks Architect Varför välja Vectorworks Landmark
VAD ÄR BIM & IFC-format?

Open BIM är en universell strategi för ett samarbete kring design, produktion och förvaltning av byggnader baserade på öppna standarder och arbetsflöden. Open BIM är ett initiativ av flera ledande programvaruleverantörer som använder den öppna buildingSMART Data Model, även känt som IFC-format.

BIM med Vectorworks Köp Vectorworks
BIM för Landskapsarkitektur

Landskapsarkitekter och designers som behöver BIM kan förlita sig på de omfattande CAD-verktygen och terrängmodellerings-funktionerna i Landmark. För stadsplanerare är det ett CAD-paket som fungerar bra med GIS och det tillåter dig att visa data i kartprojektioner.

BIM med Landmark
BIM för inredningsdesign

Open BIM skapar ett gemensamt språk för allmänt refererade processer, så att industrin och beställaren kan upphandla projekt med transparent kommersiellt ingrepp, jämförbar tjänstutvärdering och säker datakvalitet i projektering av arkitektur och inredning.

Inredning och BIM

BIM with Vectorworks

SKETCH TO BIM

Vectorworks programvara låter arkitekter använda konceptuella idéer för att ta deisgnbeslut tidigt i BIM-processen. Med hjälp av en uppsättning resurser, så gör Vectorworks programvara det möjligt att förvandla en serie handritade skisser till en del av BIM-arbetsflödet.

Läs Mer Köp Vectorworks

Holzer Kobler Architekturen – Design & BIM

Holzer Kobler Architekturen, Schweiz

Tristan Kobler, chef och grundare av Holzer Kobler Architekturen, Schweiz diskuterar företagets filosofi på design, deras konceptuella förhållningssätt till Palaon projektet, liksom behovet av arkitekter att adoptera BIM praxis.

Mer om Holzer Kobler Köp Vectorworks

The DESIGN BÜRO’S race to BIM

THE DESIGN BÜRO

När Storbritanniens Kabinett meddelade år 2011 att alla offentliga byggnader ska levereras med hjälp av Building Information Modeling (BIM) år 2016, så ifrågasatte vissa arkitektkontor sin förmåga att möta denna efterfrågan. The Design Büro tvekade inte en sekund och tog hjälp av Vectorworks Architect.

Läs Mer Köp Vectorworks

Arboleda Open BIM project

ARBOLEDA

Arboleda Open Bim-projektet är ett exempel av OpenBIM’s effektivitet och en demonstration av hur man implementerar ett BIM-arbetsflöde genom att använda Vectorworks mjukvara. För detta projekt examinerade industrispecialister Arboleda, ett bostadshus i Santo Domingo, Dominikanska Republiken. Arboleda är designat av arkitekturfirman Modo Forma och stod färdigt 2011.

Läs Mer Köp Vectorworks