NYTT I 2017

Vectorworks 2017

Vectorworks 2017 levererar en robust uppsättning av funktioner som kommer att förenkla din process, förbättra dina arbetsflöden och uppmuntra dig till att undersöka möjligheterna med BIM och bortom. Designa smartare med intuitiva funktioner konstruerade för att arbeta för dig.

ÖVERSIKT

Urval av nyheterna som Nemetschek har implementerat i version 2017. (Klicka på bilderna för mer info)

RESOURCE MANAGER

DÖRR- & FÖNSTERSTILAR

BEVATTNINGSVERKTYG

VÄXTVERKTYGET

PROJECT SHARING 2.0

DATAVISUALISERING I VIEWPORTS

SLAB DRAINAGE-VERKTYGET

INTERIÖRSELEVATIONER

SPOTLIGHT TILL VISION

STOCK-SYMBOLER

KABELVERKTYG

DIMENSION TAPE-VERKTYGET

NUMBER INSTRUMENTS

SUBDIVISION 2.0

RAILING & FENCE-VERKTYGET

WEB VIEW & VIRTUAL REALITY

CAMERA MATCH

IMPORTERA C4D TEXTURER

FÖRBÄTTRAD CINEMA 4D EXPORT

FÖRENKLA DIN PROCESS

RESOURCE MANAGER

Material och resurser som hatches, linjetyper, kalkylblad, väggstilar och renderingsstilar är oerhört viktiga för designers för att utveckla idéer och även ange material. Det är därför Vectorworks Resource Manager sätter förmågan att skapa, hitta och applicera önskade resurser på dina designer vid dina fingertoppar. Nu kan du direkt bläddra bland resurser från flera platser samtidigt, den nya Resource Managern inkluderar även Vectorworks Service Selects prenumerationsbibliotek. Hitta lätt vad du behöver med kraftfulla sök- och filtrarings-verktyg, bifoga keyword-taggar och få tillgång till dina resurser direkt från Vectorworks parametriska verktyg.

DÖRR- & FÖNSTERSTILAR

Förenkla ditt BIM-arbetsflöde och gör omfattande ändringar genom hela byggnadsmodeller med lätthet. Med nya dörr- och fönsterstilar, får arkitekter flexibilitet i sina designprocesser. Ändra stil, data och geometri i dörrar och fönster och producera korrekta kalkylblad med några snabba klick.

FÖRBÄTTRA DITT ARBETSFLÖDE

BEVATTNINGSVERKTYG

Planering av ett bevattningssystem innebär överväganden och beräkningar relaterade till både fysiska egenskaper och tillgängliga resurser. Vectorworks Landmark uppfyller alla dessa behov med innovativa bevattningsverktyg.

VÄXTVERKTYGET

Release 2017 ger nu ytterligare anpassningsmöjligheter för landskapsdesigners som förlitar sig på ett av Vectorworks Landmark’s mest använda verktyg: Växtverktyget.

PROJECT SHARING 2.0

I Vectorworks 2017 så tillåter Project Sharing designers att jobba var de vill och när de vill via cloud-integration som tillåter dig att spara dina filer på Dropbox, OneDrive, Google Drive och Box. Den erbjuder även ytterligare alternativ för att anpassa ditt fleranvändar-arbetsflöde med möjligheten att checka ut individuella objekt eller lager.

DATAVISUALISERING I VIEWPORTS

Den nya datavisualiseringsfunktionen för samman Vectorworks enastående grafiska och informationsmodellerings-kapacitet med möjligheten att fästa data till Vectorworks-objekt. Datavisualisering låter dig styra grafiska attribut på smarta objekt i Vectorworks baserat på data och parametervärden, vilket ger dig möjlighet att visuellt skilja mellan objekt baserat på data/information kopplat till ett objekt.

SLAB DRAINAGE-VERKTYGET

Skapa lutande slabs och platta tak med avsmalnande komponenter med intelligensen och automatiseringen som förväntas av Vectorworks överlägsna BIM-verktyg. Slab drainage-verktyget kommer att hjälpa till med dina designbeslut, dokumenterar all essentiell data och möjliggör enkel hantering av ändringar genom hela din design.

INTERIÖRSELEVATIONER

Öka din produktivitet och skapa automatiskt flera interiörelevationer/vägguppställningar, bundna av väggobjekt, som sparar tid och drar nytta av automatisering för att samordna ritningar.

SPOTLIGHT TILL VISION

Flytta från design till previz smidigt genom att skicka fixturdata och geometri från Vectorworks Spotlight till Vision med ett simpelt kommando.

STOCK-SYMBOLER

Slutför dina preliminära planer för scener samt rak och böjd truss genom att ersätta generiska symboler med stock-symboler som innehåller tillverkarspecifik data för mer exakta butiksordrar.

KABELVERKTYG

Dra kablar och dokumentera din show mer effektivt med ett nytt kabelverktygs-set som skapats av Sam Jones Auto. Med denna uppsättning verktyg, så kan designers planera hur kablar kommer att dras, göra en korrekt beräkning av antalet och typer av kablar som ska användas och förbereder för att göra kabeldragningen på plats enklare.

DIMENSION TAPE-VERKTYGET

Markera enkelt platsen när du placerar dina lampfixturer med det nya Dimension Tape-verktyget i Vectorworks Spotlight 2017.

NUMBER INSTRUMENTS-KOMMANDOT

Spara tid med nya sofistikerade metoder i Vectorworks redan snabba Number Instruments-kommandot.

SUBDIVISION 2.0

Vectorworks förbättrar subdivision-modelleringsverktygen som introducerades i version 2016, som erbjuder möjligheten att omvandla befintliga former till subdivision objekt och fortsätta utvecklingen med nya funktioner tillagda i Edit Subdivision-verktyget.

RAILING & FENCE-VERKTYGET

Det nya Railing & Pence-Verktyget ger flexibilitet i modelleringen genom att tillåta anpassning av räcken och staket med hjälp av användardefinierade profiler och parametrar.

DELA DIN VISION

WEB VIEW & VIRTUAL REALITY

Dela dina designer enkelt med nuvarande kunder och medarbetare med hjälp av Vectorworks webviewing och virtual reality funktioner. Generera en länk som gör att vem som helst, var som helst kan se din modell i 3D på valfri enhet.

INSPIRERA DINA KUNDER

CAMERA MATCH

Med de nya Camera Match-funktionerna i Vectorworks 2017, så kan designers integrera bilder tagna på plats med sin modell. Generera realistiska anpassningar av dessa bilder genom att matcha perspektivet i fotot med det i modellen. Därifrån kan du skapa egna skuggöra, maskera andra element och skräddarsy bilden till din designvision utan behov av ett externt redigeringsprogram.

IMPORTERA C4D TEXTURER

I Vectorworks 2017 kan du importera högkvalitativa och parametriskt genererade texturer från Cinema 4D.

FÖRBÄTTRAD CINEMA 4D EXPORT

Skapa häpnadsväckande renderingar med mindre jobb och förbättrat stöd för filutbyte mellan Vectorworks och Cinema 4D som tillåter designers att organisera exporterade modeller mer effektivt.

LÄS MER OM VERSION 2017

TILL NEMETSCHEK'S HEMSIDA